У суботу 22.04.2023. године одржано је XVI Републичко такмичење ученика образовног профила Сервисер термичких и расхладних уређаја. Домаћин овогодишњег такмичења била је Средња техничка школа „Миленко Брзак – Уча“ из Руме. Потпредседник ЗЕТШ Србије господин Марјан Љ. Иванов био је члан Централне комисије и надгледао је цео ток такмичења.
Такмичило се 20 ученика из 11 школа.

Такмичење се одвијало по предвиђеној сатници и није било одступања. Пријава учесника такмичења била је од 8:00 до 9:30 часова. Свечано отварање такмичења било је у свечаној сали школе у 10 часова. Учеснике је поздравила и пожелела добродошлицу директорка школе Весна Илић, а такмичење је званично отворио потпредседник ЗЕТШ Србије господин Марјан Љ. Иванов.

Свечаном отварању такмичења присуствовала је и председница Савета родитеља Сања Бошковић.

После свечаног отварања отпочело је такмичење. Први део такмичења био је теоријски део. Тест је саставио као и свих претходникх година господин Марјан Љ. Иванов.

У 11:45 почео је други део такмичења – практични део. Учесници су били распоређени у три смене у два електро кабинета.

Ово такмичење се истиче и разликује од осталих такмичења по израженој колегијалности међу учесницима односно менторима и колегама. Свесрдну помоћ у реализацији овог такмичења дале су колеге из ТШ „Михајло Пупин“ из Инђије Бранислав Крзнарић и Душан Лемајић.

Сви учесници успешно су урадили практичан део такмичења.

После успешно урађених практичних задатака уследило је мало окрепљење – ручак за све учеснике и чекање коначних резултата. Комисија за жалбе није добила ни једну жалбу ни приговор, тако да је такмичење успешно завршено.

У 17 часова објављени су коначни резултати такмичења. Прво место освојио је Немања Николић из Техничке школе Ваљево чији је ментор Предраг Вићић, друго место освојио је Јосип Недић из Електротехничке школе “Стари град” из Београда са ментором Владаном Павловић, док је треће место заузео Дејан Шарчевић из Техничке школе Ваљево чији је ментор Предраг Вићић.

Најуспешнији ментори су Предраг Вићић из Техничке школе Ваљево, Владан Павловић из Електротехничке школе „Стари град“ и Хранислав Тодоровић из Електротехничке школе „Стари град“.

Прво место заузела је Техничка школа Ваљево из Ваљева, друго место припало је Електротехничкој школи „Стари град“ из Београда, док је треће место заузела Техничка школа из Смедерева. 

Целокупан извештај можете прочитати овде.


Skip to toolbar