Obrazovni profil: Tehničar drumskog saobraćaja


Područje rada: SAOBRAĆAJ

Trajanje: 4 godine

Broj učenika 30

raskrsnica

Ovaj obrazovni profil omogućava učenicima da steknu teorijska i praktična znanja o organizaciji i prevozu putnika i robe, o bezbednosti i regulisanju saobraćaja, o saobraćajnoj infrastrukturi, motorima i motornim vozilima, kao i mnoge detalje vezane za drumski saobraćaj. 

Mogući poslovi: planira, priprema, organizuje i kontroliše rad voznog parka, vodi brigu o tehničkoj ispravnosti i ekonomičnosti voznog parka, obrađuje i vodi evidenciju i dokumentaciju za vozni park i vozno osoblje, obavlja špediterske poslove, vrši tehnički pregled, registraciju i osiguranje vozila, izrađuje red vožnje, izrađuje cene prevoza putnika i robe, itd.

Programom školovanja, za ovaj obrazovni profil, obuhvaćena je i obuka za “B” kategoriju i besplatno polaganje vozačkog ispita, u okviru auto škole.

Učenici nakon završetka ovog obrazovnog profila takođe imaju mogućnost i da svoje školovanje nastave na velikom broju fakulteta i viših škola. Sa ovim obrazovnim profilom moguće je zaposliti se i u drugim ustanovama: inspekcijskim službama, službama unutrašnjih poslova, urbanističkim zavodima, osiguranju, rent-a-kar agencijama i sl.

Skip to toolbar