Učenici STŠ „Milenko Brzak- Uča“ učesnici liturgijskog sabranja uHramu Sabora srpskih svetitelja u našem gradu

U nedelju XXV po Duhovima, 12.12.2021. a uoči praznika Svetog Andreja Prvozvanog, učenici naše škole su sa veroučiteljem Stefanom Nedićem učestvovali u Svetoj Liturgiji i pričestili se Svetim Hristovim Tajnama. Takođe, u pratnji jednog dela učenika bili su i njihovi roditelji.


Učenike je po savršavanju sabranja, pozdravio i zablagodario na dolasku usigurno mesto na celoj vaseljeni, a to je Hram Božiji, starešina hrama, protojerej Branislav Mišković. Parohijski sveštenik naše škole, otac Vujadin Savić je umolio sve nas da prenesemo pozdrave domaćinu naše školske kuće, direktorki Vesni Ilić i celom kolegijumu uprave škole, profesorima i učenicima koji iz opravdanih razloga nisu stigli u hram. Ni snežno jutro nije zasmetalo hrabrim učenicima da dođu i prinesu molitve za sve potrebite, verujuće i neverujuće hrišćane; za napredak svake vrste i, razume se, naposletku, svoj lični.


Prigodno posluženje pripremio je starešina hrama, zajedno sa članovimaovdašnje hrišćanske zajednice, ali i roditelja koji su učestvovali u prisluživanju trpeze ljubavi.Zasigurno smo, jednim srcem, jednodušno, najiskrenije, onako „nikeo- carigradski“, obećali da će cilj verske nastave koju pohađamo biti- SvetaLiturgija, „parče Nebeskog carstva, ovde na zemlji.“ Bez nje smo kao bez imena, a jednim delom i prezimena.


Veroučitelj Stefan Nedić

Skip to toolbar