Srpska reprezentacija je zabelezila najveći uspeh u istoriji srpskog kik boksa.

Od 35 takmičara koji su pošli put Italije i Lido di Jesola 14 je osvojilo zlatnu medalju, četvoro srebrnu i osmoro bronzanu. Sjajno izdanje imali su sportisti rumskog KBK “Ru-09”, a naša učenica Nikolina Kasap je nova svetska prvakinja u disciplini K1, kategorija do 65 kg!

Nikolina je u polufinalu ubedljivo savladala tursku predstavnicu, a zatim u finalu je pobedila i rivalku iz Poljske.

“Pobeda u finalu je bila poprilično ubedljiva i još draza, jer je ta protivnica nanela jedini ovogodišnji poraz Nikolini u finalu Svetskog kupa u Budimpešti. Nikolina je bila toliko ubedljiva da je pobedila sa desetak poena razlike i tako postala svetska šampionka. Ispunila je moja očekivanja, jer sam bio ubeđen da će ovo Svetsko prvenstvo osvojiti bez problema, bila je maksimalno fizički i psihički pripremljena”, kazao je trener rumskog kluba Vladimir Bogović, ujedno i član stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Miloš Vuković je u disciplini K1 -71 kg porazen u četvrtfinalu. Mišo Vorkapić u disciplini K1 +91kg je kao nosilac (zbog osvojenih bodova osvajanjem Svetskog kupa u Budimpešti) preskočio četvrtfinale i ušao u dvoboj sa protivnikom iz Hrvatske u kom je izgubio, pa je tako takmičenje okončao sa bronzom oko vrata.

Čestitke rumskim sportistima i reprezentacije Srbije!


Tekst i slike preuzete sa portala opštine Rume.

Skip to toolbar