Učenički parlamenti srednjih škola Opštine Ruma organizovali su 31.3.2022. humanitarni turnir u malom fudbalu za srednjoškolce – “Budi heroj, pomozi Aleksandri i Maji”. Na turnir se prijavilo 24 muške i 2 ženske ekipe, koje su revijalno otvorile četvrtfinale turnira.

Pobednik turnira je gimnazijska ekipa “Cerak Junajted”.

Prikupljena sredstva u iznosu od 176.570,00 dinara su jednako podeljena i uplaćena u svrhu lečenja Aleksandre Lukić iz Iriga, koja boluje od raka krvi i Maje Škoflek iz Rume, koja boluje od multiple skleroze.

Rukovodioci timova za rad sa Učeničkim parlementima srednjih škola Opštine Ruma se zahvaljuju prvenstveno učenicima, koji su svoju humanost pokazali iniciranjem humanitarne akcije, a potom i svojim učešćem doprineli realizaciji iste, rukovodstvu Sportskog Centra u Rumi, koje je obezbedilo prostor i svu neophodnu pomoć, Savezu sportova i sudijama Branetu Kneževiću i Luki Sučeviću, koji su se odazvali i pošteno sudili, Policijskoj stanici u Rumi i ekipi Crvenog krsta iz Rume, uz čiju pomoć se akcija sprovela bezbedno, Ansamblu narodnih igara i pesama “Branko Radičević” iz Rume, koji je otvorio četvrtfinale turnira, Milošu Drljači, Slobodanu Elbetu i Borislavu Tomaševiću, koji su ustupili ozvučenje i opremu, pekariDokmanović” i diskontu pića “Dast”, koji su obezbedili hranu i piće za učesnike turnira, kao i “Sremskoj Televiziji” i TelevizijiFruška gora”, koje su događaj medijski ispratile.

Celokupan izveštaj možete čitati ovde.

Skip to toolbar