Десет талентованих ученика наше школе, по први пут ове године, боравило је од 28.11. до 3.12. у Конгресном центру на Андревљу. Обуци су присуствовали ђаци другог и трећег разреда: Матеја Марковић, Живко Павловић, Тијана Оташевић, Тадија Карановић, Виктор Шкоберне, Младен Одровачки, Лазар Спасојевић, Стефан Дајин, Никола Гаковић и Ратко Копривица.

Након међусобног упознавања ученици и ментори су имали задатак да реализују радионице на различите теме: слободно време и како га успешно проводити, развијање самопоуздања кроз јавне наступе, представљање својих талената. Наш боравак је обележила и посета Новом Саду, где смо на Природно-математичком факултету присуствовали промоцији департмана за физику. Уз пратњу водича посетили смо значајна здања у Сремским Карловцима: Карловачку гимназију, Патријаршијски двор, Богословију и Саборну цркву Светог Николе. На Андревљу нас је посетила и професорица департмана за физику која је одржала предавање на тему Метеорологије, а ученици су се опробали у изради временске прогнозе. Дебатовали смо на различите теме, представљали своје таленте и писали химну посвећену боравку на Андревљу. Слободно време проводили смо у шетњама кроз природу Фрушке горе, спортским активностима, гледању фудбалских утакмица и навијању за нашу репрезентацију. Боравак су нам улепшали културно-уметнички садржаји – посетили су нас глумац Миодраг Петровић, оперска певачица Сенка Недељковић и бенд ,,Бубико“.

Кроз пријатан боравак на Андревљу научили смо много нових, корисних ствари; проширили смо своје видике; склопљена су бројна нова познанства и вратили смо се кућама пуни лепих утисака.

Професор Јелена Мушкиња.

Skip to toolbar