На излет је путовало 76 ученика првог разреда и 4 наставника (Јелена Стамболија, Александар Ремецки, Владимир Пантовић и Драган Вукелић). Аутобус је био паркиран испред школе и кренуо је за Београд на време, у 8:00.
 
Прва дестинација је био Храм Светог Саве, где смо стигли око 9:15. Испред Храма је водич ученицима дао основне информације о Храму, након чега смо ушли у Храм, где је у току била литургија. На тој локацији смо се задржали до 9:45.
 
Следећа дестинација је био Музеј Николе Тесле, у Крунској улици. Аутобус нас је довезао до Славије, одакле смо пешке ишли до Музеја. Ученицима је кустос Музеја пустио  дванаестоминутни филм о Николи Тесли а након тога извео неколико експеримената са експонатима.
 
Након тога смо направили кратку паузу испред Народне скупштине (око 45 минута), и око 12:00 смо са децом отишли до Ботаничке баште „Јевремовац“ где су ђаци могли да се упознају са великим бројем биљних врста. Помоћ при разгледању су нам пружила 2 водича, који су ученицима објашњавали карактеристике појединих биљака.
 
Последња планирана дестинација био је Етнографски музеј на Студентском тргу, где смо се задржали око 45 минута. Ученици су видели сталну поставку Музеја, као и тренутну изложбу италијанске моде последњих неколико деценија.
 
На крају су добили око 3 сата слободног времена за разгледање града. Ученици су се углавном обилазили Кнез Михајлову улицу, Теразије, Трг Слободе, Калемегдан, Зоолошки врт и шеталиште поред Саве. За 17:00 је био заказан повратак за Руму. Сви ученици су на време дошли на договорено место (окретница тролејбуса на Студентском тргу) и кренули аутобусом за Руму. Током излета није било никаквих проблема нити непријатности, сва деца су се безбедно вратили кући, здрава и добро расположена.
Skip to toolbar