Данас смо у Поводом обележавања Светског дана здравља 7. априла, Црвени крст Руме традиционално је организовао такмичење у облику квиза, под називом „Шта знаш о здрављу“, чији је циљ промовисање здравих стилова живота, правилног начина исхране и важности очувања менталног здравља људи.
Такмичење је одржано 10. априла у просторијама Дома пензионера у Руми. Учествовало је 58 ученика из основних и средњих школа румске општине, при чему је шест ученика наше школе учествовало у категорији омладине, иако је заинтересованост за такмичење исказао далеко већи број ученика, који из оправданих разлога нису били учесници, али су свој допринос дали у организацији и припреми осталих ученика који су се такмичили у знању.
Екипу наше школе чинили су ученици прве и друге године који похађају наставу биологије: Селена Нулеши, Немања Црнчевић, Вук Рогић, Марко Белотић, Стефан Дабић и Кристина Ђокић. Уз ученике била је професорица биологије Ања Бакић.
Том приликом ученик прве године, смера техничар друмског саобраћаја, Немања Црнчевић, освојио је треће место на општинском такмичењу и тиме обезбедио диплому Црвеног крста, као један од најистакнутијих такмичара у знању о здрављу адолесцената.

Skip to toolbar