СТШ „Миленко Брзак – Уча“, школска 2022/2023. година

Ученик генерације – Ђорђе Веселиновић

Средња техничка школа ,,Миленко Брзак Уча“ са поносом вам представља Ученика генерације школске 2022/2023. године – Ђорђа Веселиновића.

Ђорђе је рођен 10.6.2004. године у Београду. Основну школу ,,Јован Јовановић Змај“ завршио је у Руми са одличним успехом као добитник Вукове дипломе. Током основне школе је тренирао кошарку и ишао на  такмичења из различитих предмета.

У нашој школи изабрао је перспективан смер – Електротехничар рачунара који је завршио са одличним успехом и примерним владањем. Добитник је Светосавске повеље, Вукове дипломе и проглашен је за Ученика генерације. У средњој школи учествовао је на Регионалном такмичењу из електронике и на Међународном математичком такмичењу ,,Кенгур без граница“. Ђорђе је одговоран и вредан ученик, добар друг, увек спреман да помогне, омиљен у одељењу. Хобији су му теретана, спорт, музика, серије и кување…

Планира да упише Факултет техничких наука у Новом Саду, смер који се бави програмирањем и анализом података. Срећно, Весо!

СТШ ,,Миленко  Брзак -Уча”, школска 2021/2022

Ученик генерације –Александар Божић

Средња техничка школа ,,Миленко Брзак- Уча“ вам са поносом представља Ученика генерације школске 2021/2022. године – Александра Божића.

Александар је рођен 21.2.2003. године у Руми. Основну школу ,,Вељко Дугошевић” завршио је у Руми са одличним успехом. Са  девет година је почео да тренира кошарку, а са шеснаест је постао члан првог тима КК ,,Словен” у Руми.

У нашој школи је уписао смер Електротехничар аутоматике који је завршио са одличним успехом и примерним владањем. Добитник је Вукове дипломе и проглашен је за ученика генерације. У средњој школи је учествовао на Општинским такмичењима из кошарке и одбојке и на Међународном такмичењу из математике ,,Кенгур без границa”. Александар је вредан и одговоран ученик, био је омиљен у одељењу. Хобији су му кошарка и теретана. Кошарком се и данас активно бави.

Данас је Александар успешан студент Факултета техничких наука у Новом Саду, смер Индустријско инжењерство. Желимо му пуно успеха у даљем школовању и поносни смо што је био наш ученик.

Skip to toolbar