Учесници Пројекта обуке талентованих ученика средњих школа од 13. маја до 18. маја 2024. били су ученици Митровачке гимназије Сремска Митровица, Гимназија „Јан КоларБачки Петровац, Гимназија и стручна школа „Доситеј Обрадовић“ Нови Кнежевац и СТШ „Миленко Брзак – Уча“ Рума. Координатори пројекта били су наставници Ђорђе Домазет, Татиана Тополска, Зорица Јолић и Станислава Кулпинац.

Талентовани ученици који су учествовали у овом пројекти и представљали СТШ „Миленко Брзак – Уча“ су ученици:

   1. Круна Миливојевић
   2. Илија Крајчиновић
   3. Вук Ћирић
   4. Стефан Грујић
   5. Александар Топић
   6. Вања Јовановић
   7. Марко Пјевац
   8. Радован Тркуља
   9. Јован Прдић
   10. Никола Нићифоровић

Ови ученици похађају други и трећи разред образовног профила Електротехничар рачунара и својим залагањем, учествовањем на различитим такмичењима, смотрама и другим манифестацијама су заслужили да учествују у овом пројекту. Неке од њихових активности су учествовање на Галаксија купу 2024. године у Вршцу, републички ниво такмичења Књижевна олимпијада у Сремским Карловцима, манифестација „Космодром“ коју организује Комитет за развој свемирског програма, такмичење из стручних предмета електротехнике, различита спортска такмичења, помоћ у реализацији такмичења основних школа „Знањем за будућност“ и још многе друге активности.

Све активности које су предвиђене Планом активности као и радионице у потпуности су реализоване. Ученици су активно учествовали у свим активностима. Радионице и активности су се одвијале у пријатној и подстицајној средини уз неговање здравих односа, са много узајамног поштовања и уважавања између свих учесника.

Највећи утисак на ученике су оставили гости глумац Милан Босиљчић, др Дејан Пралица и опрески певач Александар САША Петровић који су одржали веома интересантна, занимљива и поучна предавања. Ученици су исказали потребу за више оваквих предавања током реализације овог пројекта.

У среду 15. маја ученици и њихови координатори посетили су Филолошки факултет у Новом Саду, центар Новог Сада и знаменитости Сремских Карловаца Карловачку гимназију, Патријаршијски двор, музеј СПЦ, Саборну цркву, богословију „Свети Арсеније Сремац“ и оно што је прва асоцијација на место чесму „Четири лава“.

Циљ овог пројекта је обука талентованих ученика средњих школа који је у потпуности и остварен, али током ових шест дана ученици су остварили још много других циљева који су и те како значајни. Неки од тих циљева су међусобно разумевање, прихватање различитости, толеранција, емпатија, развој способности комуницирања, дијалога, осећаја солидарности, квалитетне и ефикасне сарадње са другима и способности за тимски рад и неговање другарства и пријатељства.

Skip to toolbar