„Циљ образовања није повећати количину знања већ створити могућности да дете измишља и открива.“
Жан Пијаже
Психолог

Данас смо у нашој школи угостили ученике VII3 одељења Основне школеДушан Јерковић ” из Руме, уз пратњу њихове разредне наставнице Вишње Налчић.

Том приликом професор Игор Томић одржао је ученицима кратко предавање на тему моделирања и увео их у сам процес штампања различитих 3Д модела.
Ученици су уз помоћ професора измоделирали и одштампали привезак cа ознаком свог одељења. Ова посета имала је за циљ имплементирање СТЕМ вештина у све едукативне институције и образовне нивое. Циљ СТЕМ система је да ученицима током образовања пружи конкретну и јасну примену наученог, путем решавања реалних проблема који су посматрани и решавани целовито кроз призму науке, технологије, инжењеринга и математике. Ово је такође била прилика да промовишемо своје смерове и програме.

Ученици су могли да се упознају са могућностима које имају на располагању у нашој школи након завршетка основног образовања.

На крају посете, као мали знак пажње, сви ученици су добили привезак за кључеве са грбом школе које су за њих припремили ђаци.

У Руми,
10.4.2024. године

Skip to toolbar