Дана 28.3.2023. године ученици другог и трећег разреда наше школе обишли су наставне, смештајне и спортске капацитете Војне академије и на тај начин се непосредно упознали са процесом образовања будућих официра Војске Србије.

Дочекао нас  је продекан за научно – истраживачки рад капетан бојног брода ванр. проф. др Драган Трифковић са сарадницима. Након што су нам пожелели добродошлицу, нашим ученицима су представљени услови актуелног конкурса за упис у војне школе и процес селекције који кандидатима предстоји до стицања звања кадета.

У наставку посете, наставници и ученици имали су прилику да осете део свакодневнице на Војној академији. Обиласком спомен собе, представљен је историјат Војне академије, дуг скоро два века, као и њена реформа од оснивања 1850. године до модерне високошколске установе каква је данас.

Поред тога, ученици су имали прилику да обиђу део наставних капацитета међу којима су били симулатор летења и кабинет у којем се изучавају мотори и моторна возила али и пиштољску стрељану где су гости имали прилику да покажу своје вештине и у гађању на симулационом тренажеру.

По завршетку обиласка, организовани су спортски сусрети који су били прилика да ученици одмере снаге са кадетима Војне академије у одбојци, малом фудбалу и баскету три на три.

Посета је завршена неизоставним војничким пасуљем и заједничким ручком у кадетском ресторану.

Skip to toolbar