У четвртак, 25.5.2023.године , у просторијама  школе, у присуству директорке Весне Илић, одељењских старешина Игора Томића и Татјане Томић и организатора практичне наставе Душанке Нешковић, одржан је заједнички  састанак за родитеље  ученика трећег разреда четворогодишњих образовних профила, на којем се разговарало о полагању пробне државне матуре.

Састанак је започео поздравним речима директорке, која је истакла значај пробне државне матуре као припреме за финални испит који ученици полажу на крају четвртог разреда. Нагласила је да је ово прилика за ученике да се упознају с форматом и захтевима државне матуре, како би се што боље припремили за њу.

Током састанка представила је  допис и презентацију коју је школа добила од Министарства просвете.

Допис је садржао информације о датумима и распореду полагања пробне државне матуре, као и  кључне теме  које ће бити обухваћене испитом, док су кроз презентацију  детаљније објасњене  структура и садржај државне матуре, информације о броју испита, трајању сваког испита, начину бодовања и оцењивања, као и примерима задатака из претходних година.

Родитељима је пружена прилика да постављају питања и изразе своје недоумице.

Директорка је истакла да ће школа пружити подршку ученицима током припрема за пробну државну матуру, као и да ће организовати додатне часове и радионице како би ученици стекли потребне вештине и знања за успешно полагање испита.

Током  састанка , директорка је упознала родитеље и  са дописом Министарства који се односи на платформу “Чувам те. Ова платформа пружа информативни и едукативни садржај везан за заштиту деце, као и електронски формулар за пријаву насиља који укључује децу.

Овај електронски формулар омогућава родитељима да анонимно пријаве случајеве насиља у којима су деца укључена. Директорка је нагласила важност коришћења ове платформе као канала за пријаву, јер ће то помоћи школи и надлежним институцијама да брже реагују и пруже потребну подршку деци која су жртве насиља.

На крају састанка, роадитељима су достављени релевантни материјали и упутства о приступу платформи “Чувам те, како би могли да је истраже и користе за добробит своје деце.

Захваљујемо се свим родитељима на присуству на овом важном састанку.

Skip to toolbar