Дана 03.11.2022. године представници СТШ „Миленко Брзак – Уча“ присуствовали су затварању пројекта „Здрави и безбедни гастрономски производи као потенцијал за ново запошљавање“ у  ССШ „Бранко Радичевић“.

 Представници СТШ „Миленко Брзак – Уча“ су:

  • Весна Илић, директор
  • Драган Вукелић, наставник
  • Душан Димић, наставник
  • Горан Маравић, наставник
  • Јелена Весић, наставник
  • Ружица Совиљ, наставник
  • Никола Ђурић, наставник,
  • Душанка Нешковић, организатор практичне наставе.

Пројекат је усмерен на развој професионалних компетенција малдих који ће имати прилике да стекну нова гастрономска знања и вештине. Реч је о креирању новог програма здраве исхране без алергена.

На самом затварању пројекта реч су имали представници локалне самоуправе, ССШ „Бранко Радичевић“, Европске уније, удружења Limitless, као и представници Ј.У. Средњошколски центар „Петар Кочи“.

Директор ССШ „Бранко Радичевић“, Мирко Зрнић говорио је о пројектним акцијама током трајања пројекта. Пројектне акције:

  • Опремање нових школских кухиња за потребе зразвоја нових производа и обуку младих
  • Креирање нових гастрономских производа

Обука младих, будућих кувара у области припреме нових програма гастрономских производа

  • Обука наставника у циљу стицања знања и вештине за рад са младима
  • Организовање хуманитарног догађаја „Дан гастрономије“ уз промоцију нових гастрономских производа и прекограничне сарадње
Skip to toolbar