Дана 03.11.2022. године представници СТШ „Миленко Брзак – Уча“ присуствовали су затварању пројекта „Здрави и безбедни гастрономски производи као потенцијал за ново запошљавање“ у ССШ „Бранко Радичевић“.
Представници СТШ „Миленко Брзак – Уча“ су:
- Весна Илић, директор
- Драган Вукелић, наставник
- Душан Димић, наставник
- Горан Маравић, наставник
- Јелена Весић, наставник
- Ружица Совиљ, наставник
- Никола Ђурић, наставник,
- Душанка Нешковић, организатор практичне наставе.
Пројекат је усмерен на развој професионалних компетенција малдих који ће имати прилике да стекну нова гастрономска знања и вештине. Реч је о креирању новог програма здраве исхране без алергена.
На самом затварању пројекта реч су имали представници локалне самоуправе, ССШ „Бранко Радичевић“, Европске уније, удружења Limitless, као и представници Ј.У. Средњошколски центар „Петар Кочи“.
Директор ССШ „Бранко Радичевић“, Мирко Зрнић говорио је о пројектним акцијама током трајања пројекта. Пројектне акције:
- Опремање нових школских кухиња за потребе зразвоја нових производа и обуку младих
- Креирање нових гастрономских производа
Обука младих, будућих кувара у области припреме нових програма гастрономских производа