Предавање на тему безбедности у саобраћају “Живот нема репризу” одржао је у петак, 28. априла 2023. године у 12:15 часова у Свечаној сали наше школе Милан Митић. Митић је млади човек који је своју бахатост и непромишљеност у саобраћају умало платио животом. Због тога, своје искуство у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, преноси младим људима. Митићев гост на предавању био је млади Страхиња Буквић из Новог Сада. Страхиња је у саобраћајној незгоди коју је сам изазвао изгубио обе ноге.

У препуној Свечаној сали, око 130 ученика и ученица у потпуној тишини је слушало сведочења Митића и Буквића, њихов вапај младим људима да се придржавају Закона о безбедности саобраћаја и тако сачувају и своје и туђе животе.

У активној дискусији која се повела након предавања, сви присутни су се једногласно сложили да један секунд непажње може неповратно да промени живот и да опреза никада није довољно.

Ученици IЕР одељења су Милану и Страхињи поклонили плакат на тему безбедности у саобраћају, који је на основу гласања, проглашен за најбољи, а аутори плаката су за узврат добили Митићеву књигу на поклон.

Организаторка предавања: Јелена Антић Гагић, дипл.инж.саобраћаја – наставница стручних предмета из области саобраћаја.

Skip to toolbar